6 modalități sigure și eficiente de curățare a grătarelor Weber

Total
0
Shares

Organizarea un grătar îmbelșugat la sfârșit de săptămână, alături de familie și prieteni este una dintre cele mai simple și la îndemână idei de a-i strânge pe toți în jurul mesei, petrecând timp de calitate alături de cei dragi! Totuși, grătarele care sfârâie îmbietor sub greutatea cărnii suculente, pregătite special să stârnească pofta pentru gustul inconfundabil și momentele speciale, trebuie să fie și perfect curățate înainte și după ce au fost folosite.

Cu această ocazie, Gratar.RO ți-a pregătit o listă cu 6 modalități sigure și eficiente de curățare a grătarelor Weber. Este vorba despre câteva trucuri pe cât de simple, pe atât de eficiente, perfecte pentru a curăța rapid grătare pe cărbuni, grătare pe gaz sau grill-uri electrice Weber.

1. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient minune pentru dizolvarea tuturor tipurilor de substanțe organice, pentru combaterea grăsimilor și a alimentelor care se lipesc. Se aplică peste grătarul umed și se lasă să acționeze timp de 10 minute. Apoi  se activează bicarbonatul cu apa caldă și se spală cu ajutorul unui burete.

2. Oțetul face minuni

Pentru ca preparatele să aibă un gust perfect, nu este suficient să ai cel mai bun grătar Weber dacă acesta nu este și curățat pe măsură! În acest sens, vă recomandăm să pregătiți o soluție cu părți egale de oțet alb și apă, pe care să o pulverizați pe grătar, lăsând să acționeze o jumătate de oră. Apoi, goliți sticla și umpleți-o cu cantitate mică de oțet. Pulverizați din nou, lăsați să acționeze pentru încă o jumătate de oră și ștergeți grătarul.

3. Curățați grătarul cu cafea

Deși mai puțin cunoscută, această metodă funcționează foarte bine dacă utilizați un filtru pentru preparare cafelei. Pur și simplu reumpleți filtrul cu apă fierbinte, turnați cafeaua peste grătar și apoi ștergeți cu o cârpă curată. Extrem de simplu și eficient.

4. Unele componente se pot spăla direct în mașina de spălat vase

Această metodă se aplică în mod evident numai dacă dimensiunea grătarelor se potrivește sau este mai mică decât dimensiunea mașinii voastre de spălat vase. Nu încerca dacă grătarul tău Weber este unul de dimensiuni mari – eventual puteți să spălați separat componentele care sunt suficient de mici să încapă în mașina automată de spălat vase.

5. Clasica perie de curățare

Periile multifuncționale și bureții de sârmă nu sunt întotdeauna cele mai bune opțiuni pentru curățarea eficientă a grătarelor. Este posibil ca acestea să nu fie destul de dure și va trebui să aplicați presiune suplimentară, obosindu-vă din greu mâinile pentru a obține un rezultat cât de cât mulțumitor. O perie specială din trusa de accesorii și ustensile pentru grătar de la Weber, pe de altă parte, are un mâner mai lung, cu un burete de sârmă dur atașat, ceea ce înseamnă că nu va trebui să vă chinuiți prea mult.

6. Produsele profesionale de curățare

Dacă nu sunteți adepții metodelor tradiționale, puteți apela la produsele și spray-urile profesionale, dedicate special pentru curățarea grătarului.

Pentru și mai multe sfaturi despre întreaga gamă de produse și accesorii din domeniul gratarelor, precum: grătare clasice pe cărbuni, grătare premium pe gaz, grătare electrice, cuptoare pentru grădină sau grătare economice, te invităm în blog-ul www.gratar.ro.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si