Ai chef de o pizza la tine acasă cu gust autentic ca la restaurant? Încearcă noile cuptoare italiene pentru pizza Alfa Forni!

Total
0
Shares

Foarte mulți dintre bucătarii profesioniști, dar și cei amatori, care tânjesc dupa o pizza perfectă, se întreabă dacă există o relație între aluatul de pizza pe care îl fac și cuptorul în care îl vor coace. Desigur că există. Pentru a preapara o pizza gustoasa este nevoie de respectarea unui proces care implică o mulțime de variabile.

Tocmai de aceea, în acest articol, ne vom concentra asupra modului de a prepara o pizza grozavă în cuptorul tău Alfa Forni. Specialiștii Gratar.RO îți vor oferi și câteva sfaturi utile pentru a prepara aluatul în așa fel încât să va răsfățați clienții, familia sau invitații cu una dintre cele mai delicioase felii de pizza gustate vreodată!

Cum să faci un aluat de pizza care se potrivește în cuptorul tău Alfa Forni

Pe lângă tipul cuptorului, a face un aluat cum trebuie este cheia pentru a găti o pizza perfectă în casă. Experiența în prepararea aluatului, alături de caracteristicile speciale ale cuptorului pe care îl folosiți, vă vor permite să aflați rețeta pentru a prepara pizza ca un profesionist.

Cuptorul pe lemne. Ceea ce sunt micii pentru un grătar cu cărbuni, așa este și pizza pentru cuptorul pe lemne de la Alfa Forni. Acesta poate atinge cele mai înalte temperaturi și poate oferi alimentelor, acel plus unic de gust afumat. Nu există o modalitate mai bună de a găti pizza, chiar dacă este mai scump și greu de gestionat.

Cuptorul electric este ieftin și convenabil, dar nu atinge temperaturi foarte ridicate și din acest motiv, nu este cel mai potrivit pentru coacerea perfectă a unei pizze delicioase.

Cuptorul pe gaz este varianta de mijloc, exact la jumătatea drumului între cuptorul electric și cuptorul cu lemne de temperatură înaltă. Cu ajutorul unui cuptor Alfa Forni pe gaz vei reuși să gătești destul de rezonabil din punct de vedere al rezultatului final și foarte aproape de cum trebuie sa fie gustul unei pizze autentice.

Factorii cheie pentru ca aluatul de pizza să profite la maximum de cuptor, sunt legați de temperatura și umiditatea focarului, de modul în care căldura este transferată în timpul coacerii și, bineînțeles, de respectarea instrucțiunilor de întreținere și curățare pe întreaga durată de viață a produsului. Un cuptor bun, dacă este curățat temeinic și întreținut corespunzător după fiecare utilizare, va asigura o temperatură cât mai constantă în toate zonele de gătit.

Într-un cuptor cu lemne Alfa Forni, căldura este absorbită din interior și este radiată uniform pe suprafața întregii cupole, reușind să gătești o pizza ușor rumenită, crocantă pe exterior, dar moale la mijloc. În schimb, o pizza coaptă într-un cuptor electric sau pe gaz, va dura mai mult și prin urmare, va avea nevoie de mai multă hidratare pentru a preveni uscarea din timpul gătirii.

Cu timpul, vei simți că aluatul de pizza este cel potrivit pentru cuptorul tău. Dar mai presus de toate, nu-ți fie teamă să experimentezi cu aluatul de pizza și să înveți caracteristicile cuptorului tău prin încercare și eroare! Cu siguranță vei găsi modalitatea de a face pizza ca un profesionist.

Iar dacă ești în căutarea unui cuptor de lemne pentru pizza cu ajutorul căruia să gătești cât mai aproape de gustul autentic italian, noi își propunem cuptoarele Alfa Forni.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si