Big Green Egg – probabil cel mai sofisticat grătar pe cărbuni din lume

Total
0
Shares

Sezonul preferat al grătarelor în aer liber alături de prieteni și familie, nu trebuie să țină cont de vremea de afară. Prelungește momentele de bună dispoziție alături de toți cei dragi, la focul unui grătar apetisant în curtea sau grădina casei, ori la cabană, răsfățați de aerul curat și priveliștile naturii!

Așadar, haideți să pornim în căutarea celei mai potrivite variante de grătar care să ne satisfacă pe deplin pasiunea pentru gătit și experiența desăvârșită a gustului preparatelor delicioase. Cu peste două decenii de experiență în cam tot ceea ce înseamnă soluții de încălzire alternativă, acum propunem clienților noștri și o serie de grătare ceramice speciale.

Un grătar pe cărbuni va rămâne întotdeauna varianta perfectă pentru prepararea rapidă și gustoasă, nu numai a cărnii, dar și a legumelor sau a altor preparate, datorită performanțelor superioare de ardere și ușurința la gătit în aer liber.

Bineînțeles, grătarele pe gaz și cu peleți sunt convenabile, în timp ce un grătar electric profesional are la rândul lui, fanii săi. Cu toatea acestea, mulți ne dorim însă, un grătar care să fie ceva mai mult decât atât! Un grătar care, pe lângă funcționalitate superioară, să ofere și un gust desăvârșit mâncării pe care o preparăm.

De aceea, singurul grătar care a putut satisface pe deplin preferințele clienților noștri a rămas grătarul pe cărbuni oferit de către cei de la Big Green Egg – brand american de renume internațional, care produce și distribuie în toată lumea grătare ceramice perfomante cu garanție pe viață. Ce este inedit îl reprezintă faptul că garanția nu se aplică doar la componente (părți metalice, inele, capac, etc.) ci și la structura  ceramică.

Așadar, iată care sunt avantajele care ne-au convins și mai mult că acest tip de grătar inovator, este cu adevărat grătarul pe care ni-l dorim și în care merită să investim.

Big Green Egg are o tradiție îndelungată, fiind practic rezultatul a secole de proiectare și dezvoltare. Acesta este o invenție tradițională japoneză preluată și popularizată de americani în anii ‘70, ce poarta numele de Kamado și este un grătar ce funcționează pe cărbuni.

Cu o tehnologie avansată de producere a ceramicii (aceeași ceramică folosită de NASA) aceștia produc astăzi un grătar care îndeplinește cele mai riguroase cerințe. Fabricat conform celor mai stricte standarde de calitate, Kamado-ul deține proprietăți superioare de izolație și poate rezista temperaturilor extreme și fluctuațiilor specifice de temperatură. În plus, grătarul poate fi încălzit de cel puțin 100.000 de ori fără să-și piardă din calitățile sale.

Descoperim că ceramica folosită în construcția grătarelor Big Green Egg reflectă căldură, generând un flux de aer care face ca ingredientele și felurile de mâncare să fie extrem de suculente, oferind astfel preparatelor un gust intens și delicios, amintindu-ne pe alocuri, de gustul preparatelor gătite cu dragoste de bunicile și mamele noastre în cuptorul sobei de la țară. Acesta a fost un criteriu la fel de important pentru noi. Până la urmă, degeaba avem un grătar care ne ține o viață, dacă nu suntem pe deplin multumiți și de gustul preparatelor.

Și pentru ca experiența gătitului să fie una demnă de un chef BBQ în aer liber, grătarul necesită și o serie de accesorii și diferite ustensile grătar ce îl fac mai ușor de manevrat și utilizat în condiții sigure și confortabile.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si

Ești în căutarea grătarului perfect? Descoperă întreaga colecție de grătare profesionale de la Weber!

Cunoscând pasiunea fiecarui român pentru grătare gătite perfect în curtea de acasă sau în natură, la iarbă verde, ne-am gândit să-ți prezentăm o gamă inedită de grătare produse în America.…
Vezi articol