Cum sa gatesti calamar la gratar

Total
0
Shares
cooking, asian kitchen and food sale concept – squids on grill at street market

Cu toate ca probabil primul preparat atunci cand te gandesti la calamar sunt celebrele inele pane, acest fruct de mare are un gust deosebit si atunci cand este gatit la gratar. Mai ales atunci cand ai la indemana o reteta usoara si care-ti prezinta pas cu pas tot ce trebuie sa faci ca sa obtii un calamar la gratar pe gustul tau. Cum e cea pe care urmeaza sa ti-o prezentam mai jos.

De ce ingrediente ai nevoie ?

  • 2 calamari bine curatati
  • ulei de masline
  • 1 lamaie
  • oregano
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper

Odata ce ti-ai procurat toate cele de mai sus si ti-ai pregatit cu grija gratarul pe care urmeaza sa prepari calamarul, poti trece la pregatirea ingredientelor si prepararea marinatei.

file-de-calamari

Cum prepari calamarul la gratar?

Asa cum am stabilit, urmeaza sa iti prezentam pasii de urmat in prepararea unui calamar la gratar care-i va uimi chiar si pe cei mai pretentiosi.

  1. Cu ajutorul unui cutit, cresteaza cu grija partea interioara a tubului de calamar, astfel incat sa permiti marinatei sa patraunda si sa fragezeasca carnea.
  2. Prepara marinata – amesteca zeama de la o lamaie cu ulei de masline si adauga usturoiul tocat din cutit, amestecat cu sare si piper. La alegere, poti adauga oregano proaspat.
  3. Aseaza calamarii intr-un bol de iena si toarna peste marinata. Amesteca bine calamarii, ca acestia sa absoarba toate aromele, apoi acopera bolul si baga-l la frigider pentru 2 ore.
  4. Incinge gratarul. Precum majoritatea fructelor de mare, calamarul trebuie gatit la foc iute, indiferent ca folosesti un gratar de exterior pe lemne, carbune sau gaz, sau ca folosesti un gratar electric. Ai grija sa scurgi calamarii cu grija, odata scosi din frigider si sa-i pui pe gratar. Frige calamarii pe fiecare parte, insa nu-i lasa mai mult de 2-4 minute pe o parte deoarece pot deveni cauciucati si tari.

Cum servesti calamarul la gratar?

Poti servi calamarii la gratar stropiti cu putin ulei de masline si asezonati cu lamaie. Ca garnitura poti alege o salata de cruditati, verdeturi, sau daca vrei ceva mai consistent poti prepara o portie de cartofi fierti sau o salata orientala.

Pofta buna!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si

Cu meșteri experimentați și materiale de construit grătare de grădină potrivite, te poți bucura și la tine de acasă de preparate tradiționale gătite perfect 

Grătarele de grădină zidite și cuptoarele pe lemne sunt foarte utile într-o gospodărie, adăugând și un plus de farmec acolo unde sunt construite. În plus, sunt ideale pentru prepararea unor…
Vezi articol