Care sunt cele mai populare ustensile și accesorii pentru grătar

Total
0
Shares

În principiu, deși poți găti un grătar cu măinile goale ca un barbar din evul mediu, folosirea de accesorii destinate gătitului în aer liber, nu te va face mai puțin bărbat. Ba dimpotrivă! Utilizarea acestora îți va oferi o experienta culinară superioară pentru că vei observa cât de mult te ajută aceste ustensile speciale.

Accesoriile pentru grătar sunt esențiale pentru a te proteja când gătești cu foc aprins, asigură controlul temperaturii, ușurând în același timp și procesul de curățare a grătarului și calitatea alimentelor pregatite pe grill.

Așadar, echipa PEFOC.RO ți-a pregătit o listă cu cele mai populare ustensile pentru grătar care includ accesorii utile pentru oricine își dorește să pregătească un grătar ca la carte pentru familie sau prieteniii apropiați.

Clești pentru carne – aceștia sunt folosiți pentru a întoarce bucățile de carne pe grătar fără a le străpunge sau a le rupe, dar și pentru a lua cu precizie alimentele de pe grătar și pentru a le așeza în farfurii sau tăvi. În oferta PEFOC.RO ai la dispoziție diferite modele de clești fabricate din oțel inoxidabil cu mâner de silicon rezistent și durabil. În plus, datorită inelelor de prindere, le poți agăța la îndemână oriunde în zona grătarului.

Spatule pentru grătar – sunt ideale pentru a întoarce și a manipula burgeri, pește și legume pe grătar.

Perii de grătar – extrem de utilă la îndepărtarea eficientă a mizeriei depuse pe grill, cu peria de curățat grătarul ajungi ușor inclusiv în zonele greu accesibile. Mânerul de prindere este confortabil și ajută la o manevrare cât mai ușoară. Fără să-ți rănești mâinile, cu ajutorul aesteia vei putea accesa toate colțurile grătarului în timp ce bucla pentru agățare îți va permite depozitarea acesteia la îndemână.

Spray-uri pentru grătar – acestea sunt folosite pentru a proteja grătarul de rugină sau de arsuri, prevenind astfel arderea alimentelor pe grătar.

Plase de grătar – sunt utile pentru grătare de legume, fructe sau mici bucăți de carne sau pește, care pot cădea prin grătar.

Termometre pentru grătar – acestea sunt folosite pentru a verifica temperatura alimentelor pe grătar, asigurându-se că sunt gătite corespunzător și evitând astfel problemele de sănătate.

Mănuși pentru grătar – fabricate special din fibre termorezitente, mănușile pentru grătar asigură protecția mainilor și a degetelor împotriva căldurii, mai ales atunci când manipulăm ingrediente sau ustensile în jurul grill-ului încins. În plus, unele modele de mănuși cum sunt și cele de la Weber, prezinta și inserții speciale – dungi din silicon care asigură aderența ideală și o prindere sigură, indiferent de suprafață.

Așchii pentru afumat – așchiile din lemn pentru afumarea sau aromarera preparatelor gătite la grătar conferă tuturor preparatelor o aromă puternica de fum. Utilizare lor este mai simplă decât pare. Așchiile de lemn (wood chips) înmuiate în apă se amestecă împreună cu cărbunele. Cipsurile pentru afumat din diferite estențe de lemn, vor adăuga o aromă desoebită diferitelor tipuri de carne sau legume.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare ustensile pentru grătar, iar lista poate varia în funcție de preferințele individuale și de tipul de grătar utilizat. Dacă te interesează gama completă de ustensile gratar, intră și comanda online direct de pe site-ul oficial www.pefoc.ro!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si