Ce adeziv se foloseste la gratar?

Daca esti pasionat de gatitul in aer liber, cel mai probabil vei dori sa-ti dotezi curtea sau gradina cu un gratar. Optiunile pe care le ai la dispozitie sunt multiple, de la cele electrice, la cele pe gaz sau gratarele construite. Daca vrei totusi sa alegi optiunea traditionala, trebuie sa stii ca la constructia unui gratar se folosesc anumite materiale de baza si de care trebuie sa tii cont pentru ca acesta sa fie cat mai durabil. 

In acest articol iti vorbim despre materialele esentiale in constructia unui gratar de gradina, astfel incat sa fii informat inainte sa treci la treaba!

Alege mortar de calitate 

In primul rand, este important sa iei in considerare tipul de material folosit pentru structura gratarului. O optiune populara este caramida, datorita durabilitatii si aspectului estetic. Inainte de a incepe constructia, trebuie sa decizi ce tip de mortar folosesti. Acest va asigura o fixare puternica si durabila a caramizilor, asadar incearca sa selectezi o optiune de calitate.

Potrivit expertilor in constructii, pentru un gratar din caramida, mortarul cel mai potrivit este cel din clasa M5. Aceasta clasa de mortar este perfecta pentru caramizile poroase si este rezistent la apa si inghet. Este important sa amesteci mortarul conform instructiunilor de pe ambalaj, astfel incat sa obtii un amestec omogen care va ajuta la o aplicare uniforma. 

Cum prepari adezivul? 

Pentru a lipi placile gratarului, este necesar sa folosesti un adeziv de ciment cu uscare rapida si rezistent la diferitele intemperii. Recomandarea specialistilor este utilizarea adezivul Weber Set Superflex, un produs flexibil care se aplica in strat subtire. 

Acesta are o rezistenta ridicata si nu este toxic, fiind capabil sa lipeasca si placi de dimensiuni mari. Ca sa prepari adezivul, adauga 6,5 kilograme de apa la un sac de 25 de kilograme de adeziv si amesteca continuu pana il omogenizezi. Dupa aproximativ 10 minute, produsul trebuie amestecat din nou, iar apoi intins uniform pe placile gratarului cu ajutorul unei mistrii. Fixeaza placile prin apasare manuala si asteapta aproximativ 5-8 ore pentru ca adezivul sa se usuce, in functie de temperatura din exterior.

Ce grila sa alegi pentru gratar? 

In ceea ce priveste grila gratarului, o optiune populara este otelul inoxidabil sau fonta emailata. Aceste materiale sunt durabile si usor de curatat, astfel incat gratarul poate fi folosit de mai multe ori, fara a fi nevoie de o curatare intensa intre utilizari.

Ca gratarul tau sa fie gata de folosit, adauga accesorii precum plite laterale, gratare de copt, ustensile si suporturi pentru ustensile. Aceste accesorii pot fi confectionate din diferite materiale, cum ar fi otelul inoxidabil sau lemnul tratat.  

Constructia unui gratar de gradina poate fi o optiune durabila si deloc complicata, daca iei in considerare alegerea materialelor potrivite ce vor asigura durabilitatea si siguranta acestuia. Caramida si mortarul M5 sunt optiuni populare pentru structura gratarului, in timp ce otelul inoxidabil si fonta emailata sunt recomandate pentru grila. Accesoriile suplimentare, te vor ajuta sa gatesti mai usor si sa beneficiezi de mai mult spatiu pe gratarul tau! 

Exit mobile version