Ce este un grătar pe peleți și cum funcționează acesta?

Total
0
Shares
gratar-pe-peleti-rosu

Un grătar pe peleți este o metodă modernă de gătire a alimentelor care utilizează un combustibil solid, în formă de granule sau pelete, fabricat din lemn și alte materiale organice. Acesta funcționează prin arderea peleților pentru a produce căldură și fum care gătește alimentele prin intermediul unui focar de gătit și a unui grill de grătar.

Procesul începe prin alimentarea cu peleți într-un recipient special numit hopper, care se află de obicei pe partea laterală sau posterioară a grătarului. Pe măsură ce peleții sunt arși, fumul și căldura sunt dirijate spre camera de gătit prin intermediul unui sistem de conducte și ventilație.

Temperatura din interiorul focarului de gătit poate fi reglată prin controlul fluxului de peleți și a ventilației, iar utilizatorul poate ajusta setările de temperatură prin intermediul unui panou de control electronic. Aceste caracteristici permit utilizatorilor să gătească alimentele la temperaturi precise și constante, ceea ce duce la prepararea lor într-un mod uniform și delicios.

Un alt avantaj al grătarelor cu peleți este că acestea produc o varietate de arome de fum în funcție de tipul de peleți utilizat. Peleții fabricați din lemn de nuc sau cireș, de exemplu, vor produce un gust diferit decât peleții fabricați din lemn de mesteacăn sau arțar.

Gătitul cu ajutorul grătarului pe peleți are multiple beneficii, printre care se numără:

Aroma și gustul delicios – Grătarul pe peleți poate fi alimentat cu diferite tipuri de peleți, cum ar fi cei din lemn de fag, cireș, mesteacăn sau stejar, oferind astfel mâncării un gust și o aromă unice.

Gătit sănătos și mai ecologic – În general, utilizarea unui grătar este o metodă mai sănătoasă de a găti, deoarece alimentele sunt gătite prin coacere, nu prin prăjire în baie de ulei sau alte grăsimi. În mod special, când vine vorba despre peleții naturali, aceștia sunt mult mai ecologici decât cărbunii grație arderii curate și cantității mai reduse de combustibil folosit pentru grătar. 

Controlul temperaturii – În oferta Gratar.RO există modele dotate cu termostat, ceea ce înseamnă că puteți controla temperatura la care gătiți alimentele. Acest lucru este important pentru a obține rezultate perfecte și pentru a evita fenomene preum over sau under-cooking.

Versatilitate – Grătarul pe peleți poate fi utilizat pentru a găti diferite tipuri de alimente, inclusiv carne, legume, pește sau fructe de mare. Puteți folosi diverse metode de gătit, cum ar fi afumarea, coacerea lentă sau prăjirea, pentru a obține rezultate diferite și pentru a varia meniul.

Ușor de folosit – Grătarul pe peleți este ușor de folosit și nu necesită multă experiență pentru a găti cu el. De asemenea, nu necesită mult timp de curățare, deoarece majoritatea grătarelor pot fi demontate și curățate cu ușurință.

Economie de combustibil – Grătarul pe peleți consumă o cantitate mică de combustibil și poate fi alimentat cu peleți din lemn, care sunt mai ieftini decât alte surse de combustibil, cum ar fi gazul sau cărbunii naturali. 

În general, grătarele cu peleți sunt o opțiune perfectă pentru gătitul în aer liber, în special pentru cei care doresc să obțină un gust autentic de fum și să gătească alimente într-un mod convenabil, precis și mult mai sănătos. Pe site-ul www.gratar.ro găsiți toate informațiile de care aveți nevoie atunci când vreti sa va achizitionati un grătar sau sa încercați o rețeta delicioasa pentru invitații voștri!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si