Cum se gătește cea mai bună friptură de vită pe grătarul cu plită încinsă OFYR?

Total
0
Shares

Dacă ești un perfecționist când vine vorba despre grătare și vrei să-ți impresionezi gașca de prieteni cu abilitățile tale BBQ, un steak de vită fraged și suculent va fi întotdeauna un motiv suficient de bun pentru a-i atrage la tine la sfârșit de săptămână.

În rândurile acestui articol, te vom învăța cum se gătește cea mai bună friptură de vită din viața ta, pe grătarul cu plită încinsă OFYR. Începând de la grătare premium pe cărbuni cu capac ceramic Big Green Egg, grătare cu disc din oțel OFYR, grill-uri pe gaz și până la grătare economice care țin cu bugetul, toate aceste modele au fost testate de echipa bucătarilor Gratar.RO la numeroase evenimente culinare din țară.

Primul lucru de care trebuie să ținem cont este că cel mai bun grătar de vită, începe cu mult timp înainte de a fi pus efectiv pe discul încins. Există câteva recomandări de care trebuie să ții cont dacă vrei friptura perfectă, indiferent de tipul bucății de carne alese.

Așadar, înainte de a începe, scoateți carnea din frigider și lăsați-o să ajungă la temperatura camerei cu aproximativ o oră înainte de a o găti – prăjirea direct de la rece, va împiedica căldura să pătrundă în interiorul bucății de carne, la fel de eficient. De asemenea, discul OFYR trebuie să fie foarte fierbinte înainte de a începe, ca să ajungă rapid la temperatura ideală pentru a găti steak-urile perfecte de vită. Acest lucru va ajuta și la caramelizarea cărnii, esențială pentru o crustă delicioasă.

Următorul pas este ungerea pe toate părțile cărnii cu suficient ulei de măsline și un praf bun de sare de mare și piper negru. Așează carnea pe discul încins, apoi gătește timp de 6 minute pentru medium-rare sau după bunul plac, întorcând-o la fiecare minut. Pentru un boost de savoare, taie pe jumătate o căpățână zdravănă de usturoi cu care vei freca bucata de carne de fiecare dată când o întorci. La fel poți face și cu o bucată de unt. Usturoiul în combinație cu untul topit, va pătrunde adânc în fibra cărnii, înnobilând friptura cu arome intense.

O dată ce a fost gătită după bunul plac, așezați friptura să se odihnească pe o farfurie, pentru 2-3 minute, timp în care se pot colecta și sucurile minunate. Apoi, cu un cuțit foarte bine ascuțit tăiați perpendicular direcției fibrei din carne, pentru a obține acea textură fragedă și ușor de mestecat. La final, peste feliile subțiri, stropiți cu sucul aromat-delicios, colectat anterior.

În ceea ce privește garniturile, fiecare are preferințele sale. O friptură de vită merge cu chipsuri din cartofi, cu sosuri de piper sau hrean sau chiar și cu o simplă salată verde care să mai taie din opulența gustului puternic de carne. Oricum, suntem siguri că, indiferent de ce ai alege, prietenii tăi se vor simți norocoși și te vor lăuda multă vreme că le-ai oferit ocazia să guste din cel mai bun grătar de vită încercat vreodată.

Dacă te simți pregătit și ești nerăbdător să încerci pe viu ceea ce ai citit aici, evident, vei avea nevoie și de grătarul perfect pentru o muncă atât de serioasă. Așa că, intră pe www.pefoc.ro și alege-ți de acolo modelul potrivit pentru tine!

Pe lângă plitele circulare OFYR din oțel corten, ai numeroase alte opțiuni din care poți  alege, pentru că prețurile sunt atente cu fiecare tip de buzunar. Iar dacă nu vrei neapărat un grătar, poate ai nevoie de un termometru alimentar, mănuși termice sau alte ustensile dedicate gătitului cu foc deschis în aer liber, care pot fi comandate on-line și livrate oriunde în țară.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si