Vine weekendul si te pregatesti de un gratarul cu prietenii, insa vrei sa incerci ceva diferit? Ce ai zice de niste fructe de mare la gratar, mai exact – creveti?!
Poate ai auzit diverse retete in care sunt folosite aceste fructe de mare dar te-ai intrebat vreodata ce gust ar avea gatiti la gratar? Iti spunem noi, deliciosi! Totusi, ca sa obtii niste creveti pe gratar care merita toate laudele, ai nevoie sa te aprovizionezi cu toate ingredientele necesare si sa urmezi cativa pasi. Iata ce reteta iti recomandam noi pentru o portie de creveti la gratar care va va lasa gura apa!
Ingredientele de care ai nevoie
Crevetii la gratar sunt un preparat simplu, care nu are nevoie de multe ingrediente ca sa iasa deliciosi. Asadar, mai jos gasesti o lista cu tot ceea ce ai nevoie pentru o reteta reusita!
- Creveti cu carapace si cap de la Ocean Fish – aproximativ un kg;
- Busuioc – jumatate de legatura;
- Usturoi – 2,3 catei;
- Cimbru – 5,6 crengute proaspete;
- Patrunjel – jumatate de legatura;
- Ulei de masline – 100 de ml;
- Coaja de la o lamaie;
- Sare si piper;
Cum prepari crevetii la gratar simplu si usor?
Mai jos iti explicam in 4 pasi simpli cum sa prepari o portie delicioasa de creveti la gratar, astfel incat sa ramana fragezi si sa nu necesite prea mult efort.
1. Pregateste marinada
Zdrobește cățeii de usturoi într-un mojar folosind pistilul (sau pregătește sosul într-un robot de bucătărie). Apoi, adaugă verdețurile și pisează-le până obții o pastă omogenă. Mai departe, rade coaja de la o lămâie și condimentează pasta cu sare și piper negru. În timp ce amesteci lent, adaugă ulei de măsline treptat.
2. Curata crevetii
Fă o tăietură de-a lungul spatelui creveților și îndepărtează intestinele cu ajutorul lamelor cuțitului sau a unui bețișor de lemn. Dacă preferi, poți sări peste această etapă. Așează creveții într-un bol încăpător, adaugă peste ei aproximativ două treimi din sosul preparat anterior și amestecă-i bine pentru a se acoperi cu sos.
3. Pune-i pe un gratar bine incins
Înfinge câte 3-4 creveți pe fiecare bețișor de lemn și coace-i pe un grătar bine încins, câte 2-3 minute pe fiecare parte sau până când sunt gata, în funcție de mărimea lor. Evită să-i ții prea mult la foc, pentru a nu deveni tari cauciucul.
4. Serveste-i alaturi de un sos
Odata ce crevetii sunt gatiti suficient, ii poti servi cu un sos ramas pentru marinada sau doar cu lamaine. Pofta buna!
Asadar, creveții la grătar reprezintă o opțiune culinară versatilă, ușor de pregătit, dar extrem de apetisantă și rafinată. Această delicatesă de mare iti va aduce un strop de prospețime și rafinament meselor, îmbogățindu-ți experiența gustativă. Așa că, învățând și savurând această rețetă, vei fi pregătit să te bucuri de o masă de neuitat.