Cum să pregătești un aluat de pizza care se potrivește cuptorului tău

Total
0
Shares
aluat-de-pizza-gatit-la-cuptor

Foarte mulți bucătari profesioniști, dar și amatori, care tânjesc dupa o pizza perfectă, se întreabă dacă există o relație între aluatul de pizza pe care îl fac și cuptorul în care îl vor coace. Desigur că există. Grătar.Ro te învață câteva reguli esențiale pentru a prepara o pizza gustoasă la cuptor ținând cont de următorii factori:

  • Calitatea materiilor prime;
  • Abilitățile și experiența celui care pregătește pizza;
  • Timpul, metoda și prepararea aluatului pentru pizza;
  • Și nu în ultimul rând, caracteristicile cuptorului.

În plus, experiența în prepararea aluatului, împreună cu cunoașterea perfectă a caracteristicilor cuptorului pe care îl folosiți, vă vor permite să aflați rețeta pentru a prepara pizza ca un profesionist.

Cuptorul pe lemne pentru pizza și pâine – Ceea ce sunt micii pentru un grătar cu cărbuni, așa este și pizza sau pâinea de casă pentru cuptorul pe lemne! Acesta poate atinge cele mai înalte temperaturi și poate oferi alimentelor, acel plus unic de gust afumat. Nu există o modalitate mai bună de a găti pizza sau coace pâine, chiar dacă vorbim despre un proiect mai complex.

Cuptorul electric este mai ieftin și convenabil, dar nu atinge temperaturi foarte ridicate și din acest motiv, nu este cel mai potrivit pentru coacerea perfectă a unei pizze delicioase.

Cuptorul pe gaz este varianta de mijloc, exact la jumătatea drumului între cuptorul electric și cuptorul cu lemne de temperatură înaltă. Cu ajutorul acestuia vei reuși să gătești destul de rezonabil din punct de vedere al rezultatului final și foarte aproape de cum trebuie sa fie gustul unei pizze autentice.

Factorii cheie pentru ca aluatul de pizza să profite la maximum de cuptor, sunt legați de temperatura și umiditatea focarului, de modul în care căldura este transferată în timpul coacerii și, bineînțeles, de respectarea instrucțiunilor de întreținere și curățare pe întreaga durată de viață a produsului. Un cuptor pentru pizza bun, dacă este curățat temeinic și întreținut corespunzător după fiecare utilizare, va asigura o temperatură cât mai constantă în toate zonele de gătit.

Într-un cuptor cu lemne, căldura acestora este absorbită din interior și este radiată uniform pe suprafața întregii cupole, reușind să gătești o pizza ușor rumenită, crocantă pe exterior, dar moale la mijloc. În schimb, o pizza coaptă într-un cuptor electric sau pe gaz, va dura mai mult și prin urmare, va avea nevoie de mai multă hidratare pentru a preveni uscarea din timpul gătirii.

Cu timpul, vei simți exact momentul când aluatul tău de pizza este cel potrivit și cuptorul este perfect încins. Dar, mai presus de toate, nu-ți fie teamă să experimentezi cu aluatul de pizza și să înveți caracteristicile cuptorului tău prin încercări și erori, și cu siguranță vei găsi modalitatea de a face pizza ca un profesionist. 

Iar dacă ești în căutarea unor cuptoare pe lemne pentru pizza sau pâine proaspătă de casă cu care să gătești cât mai aproape de gustul autentic italian, noi îți recomandăm cuptoarele Alfa Forni. Intră pe site-ul oficial www.grătar.ro și descoperă avantajele acestor produse si rețete delicioase pe care le poți prepara alături de familie si prieteni!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si