Cum să prepari un păstrăv delicios pe un grătar pe lemne cu plită?

Total
0
Shares
păstrăvi-la-gratar

Dacă vrei să încerci ceva diferit și adori gustul fraged al unui păstrav la grătar preparat în aer liber pentru cei dragi, atunci un grătar pe lemne profesional tip vatră cu plită este una dintre cele mai sănătoase metode de gătit.

Cu ajutorul echipei Gratar.RO, te poti informa cu privire la cea mai bună opțiune pentru tine și familia ta. Îți prezentam tipuri de grătare pe care le poti folosi indiferent că dorești să gătești pe terasă, foișor, în curte, grădină sau chiar la un camping, deoarece grill-urile pe lemne cu plită vin și cu opțiuni de transportare.

Tot în această gamă găsești, atât variante mai accesibile potrivite pentru prepararea unui păstrav la grătar, cât și modele premium cu diverse adâncimi și dimensiuni, proiectate cu plită metalică neagră rotundă/pătrată sau cu placă prevazută cu margini din inox. 

Sfaturi pentru cel mai bun păstrăv la grătar care nu se lipește

Există o mulțime de metode de preparare a păstrăvului la grătar fără a-l întoarce de prea multe ori și de a evita astfel, lipirea de grilajul grătarului. Deși acest principiu se aplică cel mai bine în cazul grătarelor cu foc deschis pe cărbuni sau gaz, totusi, ne dorim să îți oferim câteva recomandări de a găti păstrăvul la grătar și dacă nu deții unul dintre cele două variante de grill, astfel încât să te poți bucura de un preparat final integru, delicios și fraged:

1. Înfolierea păstrăvului în folie de aluminiu

Probabil că nu este prima dată când auzi de această tehnică, numărându-se printre cele mai des întâlnite metode de preparare a păstrăvului la grătar, deoarece, în acest fel, îl vei ajuta să nu se lipească, facilitand în același timp, conservarea aromei mult mai bine. 

2. Păstrăv în viță de vie

La fel ca și metoda foliei de aluminiu, o altă variantă prin care poți proteja carnea de păstrăv pe grătar de căldura dogoritoare a plitei, este să-l îmbraci în foi de viță de vie. Această metodă de împachetare a păstrăvului prezintă rezultate excelente, carnea fiind protejată în mod delicat, însă te privează de acea crustă crocantă și sărată de la exterior care poate fi obținută doar prin rumenirea directă pe grătar.

3. Metoda peștelui așezat direct pe plita încinsă

În cazul în care îți dorești să ai parte de ambele – crustă crocantă și un preparat compact pe grătar și nu îți este teamă să riști puțin, poți pune păstrăvul direct pe grătarul foarte încins. Îți recomandăm să aștepți până când grill-ul pe care îl deții, atinge temperatura maximă de gătire, iar mai apoi să ungi carnea de pește cu un strat de ulei de măsline înainte de a-l așeza direct pe plita încinsă.

grătar economic cu plita

În încheiere trebuie să înțelegi că nu toate grătarele sunt ideale pentru a găti un păstrăv în mod corespunzător, de aceea trebuie să optezi pentru un model care permite gătirea unui astfel de preparat delicat în siguranță și fără a risca distrugerea cărnii. Pe site-ul nostru www.gratar.ro poți descoperi destule informații despre grătare pe lemne cu plită, grătare clasice pe cărbuni, grătare pe gaz sau grill-uri electrice perfecte, dar si rețete pentru prepararea peștelui la grătar cu textură fragedă și gust delicios!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si