Cum se curăță corect un grătar electric Weber fără să-l deteriorezi?

Total
0
Shares

Curățarea grătarelor electrice Weber este mult mai ușoară decât pare. Nu trebuie decât să folosești tehnicile și uneltele potrivite și să te pregătești să le cureți manual. Cel mai bun mod de a curăța grătarul electric este prin simpla preîncălzire la temperatură ridicată până când reziduurile se vor arde. Ulterior, veți putea îndepărta cu ușurință resturile de pe grill-ul de gătit cât timp este încă fierbinte, folosind periile specifice.

Evident, tehnica folosită va depinde și de stilul dvs. de curățare, dar majoritatea oamenilor pregătesc uneltele necesare, apoi încep prin a schimba mai întâi tăvile de grăsime. Acest lucru este important, deoarece va permite să evitați riscul unui incendiu din cauza grăsimilor rămase care ar putea sa se auto-aprindă. Așa cum spuneam, următorul lucru de făcut este să ardeți grătarele la foc mare și să periați folosind un agent de curățare a grătarului tot de la  Weber. Ar trebui să fii atent când folosești diverse perii, curățând doar emailul și părțile exterioare ale grătarului.

Un alt lucru important de luat în considerare este să evitați folosirea mașinii de spălat vase. Deși grătarele electrice sunt destul de compacte, există riscul ca apa sub presiune să se infiltreze în sistem și astfel, să producă defecțiuni la următoare folosire. Așadar, un grătar eletric este făcut pentru curățarea clasică, metoda manuală fiind singura permisă pentru curățarea acestui echipament. Ar trebui să aveți grijă inclusiv când îl puneți afară să se usuce la soare, deoarece razele ultraviolete ar putea fi dăunătoare pentru el. O modalitate ideală de a-l usca este prin ștergerea manuală, utilizând lavete din microfibre.

Există instrumente care vă vor permite să curățați convenabil. Aceste ustensile și accesorii de bază includ perii, lavete din microfibră și mănuși, dar puteți folosi și o tavă de picurare, astfel încât va fi mai ușor să îndepărtați grăsimea. Primele lucruri sunt periile pentru grătar. Sunt unul dintre cele mai importante instrumente în curățarea grătarului deoarece acestea sunt prevazute din material suficient de dur care curăță eficient fără să zgârie suprafețele sensibile. Un alt instrument vital este perechea de mănuși. Este recomandat să fie folosită în timpul curățării, deoarece soluțiile concentrate pot afecta pielea mâinilor tale.

Așa cum spuneam, periile de la Weber sunt extrem de eficiente pentru curățarea grătarului în mod regulat. După ce preîncălziți grătarul timp de zece minute, cât este încă fierbinte, ar trebui să periați de-a lungul grill-ului pentru a îndepărta reziduurile rămase. Curățarea grătarului poate fi făcută proactiv chiar și în timp ce gătiți. Este în regulă să nu spălați grătarul cu apă după fiecare utilizare, dar ar trebui să îl spălați cu apă fierbinte și detergent după fiecare cinci gătiri, pentru a putea elimina total excesul de grăsime.

De asemenea, se recomandă să lubrifiați grătarul înainte de folosire. Puteți pur și simplu să scoateți grătarul și să-l ungeți cu puțin ulei. După ce ați terminat de gătit, pentru degresare va fi suficient să încălziți grătarul la foc mic timp de cinci până la zece minute pentru a usca grilajul. Al treilea instrument util pentru curățare este spatula de răzuit resturile alimentare. Este confeționată dintr-un tip de plastic dur care curăță grăsimea reziduală din interiorul arzătorului, fără să zgârie elementele metalice. Al patrulea instrument de utilizat este un burete cu două fețe, una moale și alta ușor abrazivă pentru îndepărtarea petelor dure.

De asemenea, din gama de soluții, puteți utiliza spray-uri de curățare ideale pentru grătarul și oțelul inoxidabil. Alte unelte, precum lavetele din microfibră sunt foarte recomandate, deoarece funcționează perfect la ștergerea delicată, uscare și lustruirea exteriorului.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si