Cum se folosește corect grătarul cu plită circulară și vatră de foc OFYR?

Total
0
Shares

Indiferent dacă vrei să te încălzești sau să gătești la gura unei vetre de foc pe lemne încinse în curtea casei tale, sentimentul de a fi înconjurat de familie în jurul unui dispozitiv care emană căldură și voie bună este de neprețuit! Cu ajutorul acestui grătar de grădină circular cu vatră de lemne cu nume de zeu scandinav – OFYR, pregătiți-vă să vă treziți învăluiți în miresmele îmbietoare ale cărnii suculente care se perpelește domol pe grilajul din oțel incandescent, în ton cu buna dispoziție și zâmbetele largi ale celor dragi.

Echipa Gratar.RO te învață în rândurile acestui articol, cum se folosește corect grătarul cu plită circulară și vatră de foc OFYR. Vei descoperi în ce mod trebuie manevrat un astfel de grătar premium, pentru ca acesta să livreze la potențial maxim, preparate culinare desăvârșite cu gust și arome demne de un veritabil masterchef al grill-ului în aer liber.

Investiția într-un grătar pe lemne profesional este una semnificativă. Așa că, după achiziția inițială, trebuie să te asiguri că știi cum se folosește și întreține corect grătarul. Dacă ai ajuns în posesia grătarul minune cu vatră marca OFYR, tot ce trebuie să faci este să urmărești acești pași simpli, în care te învățăm cum se face primul foc în vatră și cum se pregătesc plita și suprafața de gătit pentru o experiență culinară la superlativ.

Alegerea lemnelor potrivite pentru discul OFYR

Pentru pregătirea focului ca la carte, pregătește și folosește lemn de esență tare (cel mai recomandat este fagul uscat), tăiat sub formă de buștean de dimensiuni potrivite, apoi așează bucățile de lemn în vatră, două câte două, unele peste altele, cu scoarța lemnoasă îndreptată spre exterior. Acest tip de așezare favorizează amploarea flăcării și încălzirea rapidă a vatrei grătarului în formă de disc OFYR.

Aprinderea grătarului OFYR

Așează cu grijă, 2-3 aprinzătoare de foc (brichete inflamabile) la baza vatrei OFYR, imediat sub lemne, pentru aprinderea rapidă și sigură a focului. După aprinderea focului, lasă flăcările să crească pentru ca inelul din oțel corten să se încingă. O dată ajunsă la temperatura ideală, încât să nu mai poată fi atinsă cu palma, înseamnă că suprafața de gătit este pregătită pentru prima răzuire.

Curăță și încinge bine plita OFYR

Stratul de protecție poate fi răzuit chiar cu spatula pe care o primești în pachetul OFYR livrat. Stratul răzuibil cu rol protector este cel care se aplică peste inelul din oțel, imediat ce acesta iese din producție. După încingere (circa 20-30 min.), acest strat pe bază de ulei de floarea soarelui, va putea fi îndepărtat foarte ușor.

După răzuirea primului strat de pe inel, acesta se unge cu ulei (de arahide sau de măsline), folosind un tifon. Plita se unge pe întreaga ei suprafață, chiar și pe buza exterioară. Suprafața bine încinsă se răzuiește din nou, îndepărtând ultimele porțiuni de strat rămase și se unge din nou plita din oțel, cu ulei.

După aproximativ 10 minute, grătarul va fi gata de utilizat! Acum, primul foc este aprins cu succes, iar suprafața de gătit este pregătită pentru ca tu să îți etalezi creativitatea culinară în aer liber! Acum știi cum se folosește corect vatra cu plită din oțel corten, marca OFYR.

Pentru alte detalii și sfaturi despre cum trebuie întreținut sau ce accesorii ai nevoie pentru grătarul cu vatra OFYR, dar și pentru informatii cu privire la gama completă de grătare clasice pe cărbuni, grătare pe gaz, grătare electrice Weber, grătare premium de tip cupolă din ceramică Big Green Egg sau grătare economice pentru fiecare buzunar, nu ezita să intri pe site-ul www.gratar.ro!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si