Cum se întreține corect grătarul ceramic Big Green Egg?

Vara asta, petrece alături de familie sau în compania găștii de prieteni gurmanzi, în jurul meselor îmbelșugate preparate cu stil, în focul dogoritor al unui dispozitiv de gătit ingenios, unic pe piața din România, disponibil acum și în oferta Gratar.RO

Dacă ești adeptul gătitului pe cărbune, dar îți dorești și controlul total, tipic unui grătar pe gaz, treci la următorul nivel al grătarelor cu ajutorul tehnologiei inspirate de la NASA! Fabricat pe baza tehnologiilor dezvoltate de renumita agenție aerospațială americană, Big Green Egg este un grătar special, confecționat cu același tip de ceramică folosită la exteriorul navetelor spațiale datorită rezistenței sporite la temperaturi extreme, fără afectarea structurii.

Totuși, ca la orice dispozitiv folosit pentru prepararea în condiții de siguranță a mâncării, curățarea acetui cuptor inedit de grădină, atât înainte, cât și după folosire, este esențială. Întregul proces presupune foarte puțin efort și are ca scop utilizarea în condiții optime a grătarului profesional pe o perioadă îndelungată de timp care îți vor asigura gustul intens și delicios al cărnurilor de toate felurile, a legumelor sau a preparatelor tale preferate!

În primul rând este esențial să îndepărtați orice cantitate de cenușă rămasă de la ultima folosire în baza ceramică, înainte de a utiliza din nou grătarul Big Green Egg. Doar în acest fel vei putea să asiguri circularea corectă a fluxului de aer, adică își va menține o temperatură constantă pe parcursul întregului proces de gătire și vă va permite să aveți un mai bun control asupra preparării mâncărurilor favorite.

Un alt aspect important pentru întreținerea pe termen lung a grătarelor ceramice kamado se referă la îndepărtarea oricăror resturi de alimente rămase în interior și/sau de pe grilaj, după procesul de gătire. Dacă pentru bucățile mari, acestea se pot îndepărta cu un clește grătar, cele mici pot fi eliminate cu ușurință prin încălzirea grătarului profesional la o temperatură de 300ºC.

Încă un mod de curățare este prin folosirea accesorilor dedicate pentru grătar, precum: scrub pentru grilaj – perfect pentru igienizarea grilei în timpul sau ulterior procesului de preparare; peria dublă de curățare – potrivită pentru a curăța rapid și eficient grătarul, grila sau piatra de copt. Marea majoritate a bacteriilor rămase pe grill vor fi îndepărtate cu ajutorul căldurii intense, generate în timpul fiecărui gătit.

Prevenirea apariției mucegaiului este un alt element de care trebuie să ținem cont în mentenanța oricărui tip de grătar. Dacă ești sigur că nu vei folosi grătarul pentru o perioadă mai lungă de timp, este indicat să păstrezi complet deschisă ușa de admisie a aerului din baza ceramică și să nu folosești capacul pentru a acoperi coșul ceramic.

În acest mod, nu vei risca apariția mucegaiului în interior. În cazul în care mucegaiul își va face totuși apariția, poți scăpa foarte ușor de acesta, doar prin aprinderea EGG-ului până la temperatura de fierbere.

Exit mobile version