Cum se prepară pâinea de casă la cuptor

Total
0
Shares
pâine-de-casa
Fresh homemade crisp bread on wooden background. French bread. Bread at leaven. Unleavened bread

Pâinea de casă preparată la cuptor este una dintre cele mai populare rețete de bucătărie și poate fi făcută ușor acasă cu doar câteva ingrediente simple. În cele ce urmează, Gratar.RO te va ajuta cu descrierea pașilor esențiali pentru a prepara o pâine de casă delicioasă la cuptor.

Așadar, pentru a face o pâine de casă la cuptor, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

500 grame de făină

10 grame de sare

7 grame de drojdie uscată

300 ml de apă caldă

Amestecați făina, sarea și drojdia uscată într-un castron mare și amestecați-le bine. După aceea, adăugați apă caldă și amestecați ingredientele până când se formează un aluat.

Frământați aluatul timp de aproximativ 10 minute sau până când acesta devine elastic și neted. Dacă aluatul este prea uscat, adăugați puțină apă. Dacă este prea moale, adăugați puțină făină.

Dupa ce ați terminat procesul de frământare, acoperiți castronul cu un prosop umed și lăsați aluatul să crească timp de aproximativ o oră sau până când se dublează în dimensiune.

Odată ce aluatul a crescut, răsuciți-l ușor cu mâinile și apoi puneți-l într-un vas de copt uns cu ulei sau pus pe o foaie de copt. Lăsați aluatul să se odihnească timp de încă 30 de minute sau până când se mai ridică puțin.

Încălziți cuptorul pentru pâine la 200 de grade Celsius și puneți vasul de copt în cuptor. Coaceți pâinea timp de aproximativ 30 de minute sau până când aceasta devine aurie și crocantă la suprafață.

Scoateți pâinea din cuptor și lăsați-o să se răcească timp de aproximativ 10 minute înainte de a o tăia.

Totuși, brutarii au și câteva sfaturi utile de care să ținem cont pe parcursul acestui proces. Asigurați-vă că apa pe care o folosiți pentru aluat este la temperatura potrivită. Dacă apa este prea rece, drojdia nu va funcționa bine iar aluatul nu va crește așa cum trebuie. Pe de altă parte, dacă apa este prea caldă, bacteriile din drojdie vor fi anihilate și aluatul nu va crește nici el. 

Pentru o păine specială in stil gourmet, puteți adăuga diferite ingrediente în aluat pentru a-i da un gust mai bogat, cum ar fi ierburi proaspete, măsline deshidratate usturoi, cartofi sau brânză cu mucegai nobil.

Așadar, cu tehnicile corecte și cu un cuptor potrivit cum sunt și cuptoarele italiene pentru pizza și pâine de la Alfa Forni, o să observi că nu este deloc dificil să te bucuri de o pâine făcută în casă gustoasă și aburindă. Intră pe site și alege dintre o sumedenie de modele de cupotare pentru pizza și pâine. În funcție de valoarea comenzii, transportul va fi gratuit și va ajunge la tine acasă oriunde în țară și în maximum 48 de ore de la confirmare, efectuată online sau la telefon, cu unul dintre consilierii noștri! 

cuptor-alfa-forni

Dacă nu ai toți banii pregătiți pentru achiziția unui cuptor de calitate premium, acum ai ocazia să plătești produsul și în sistem avantajos de rate – program de ajutor în colaborare cu instiituții financiare de încredere din România. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si

Cu meșteri experimentați și materiale de construit grătare de grădină potrivite, te poți bucura și la tine de acasă de preparate tradiționale gătite perfect 

Grătarele de grădină zidite și cuptoarele pe lemne sunt foarte utile într-o gospodărie, adăugând și un plus de farmec acolo unde sunt construite. În plus, sunt ideale pentru prepararea unor…
Vezi articol