Am găsit ceea ce căutam de ceva vreme, și de aceea am decis să împărtășim și cu tine această descoperire.
Deși nu ne putem plânge că în rafturile supermarketurilor nu găsim suficientă carne pentru a satisface o mulțime de oameni flămânzi, adevărul este că aceasta nu prea are gust. Folosim în acest sens o mulțime de condimente pentru a-i oferi puțină savoare, pentru că am și uitat de când am mâncat ultima oară o carne de calitate, pe care să o alinți cu doar puțină sare și piper, eventual și un praf de cimbru și cam atât, pentru că gustul ei delicios este suficient. Știm cum este, pentru că și noi am trecut prin asta, dar am găsit ceea ce căutam de ceva vreme, și de aceea am decis să împărtășim și cu tine această descoperire.
Cel mai bun grătar din carne proaspata
Mai este puțin și vara își intră în drepturi, iar în această perioadă mulți dintre noi preferă să consume ceva mai ușor: salate sau legume la grătar, însoțite, evident, de o bucată de carne de calitate. Alături de cei dragi, membri ai familiei și prieteni, orice zi liberă este un bun prilej de a mai socializa la un grătar pe care să se prepare în tihnă o carne delicioasă, de pui, vită, porc, ori parte niște burgeri cum nu ai mai văzut decât în filme. Iar diminețile sunt mult mai delicioase atunci când iei un mic dejun care să conțină măcar câteva felii din niște mezeluri și afumături condimentate atât cât trebuie, și mai ales pregătite în mod tradițional și natural. Ai nevoie de o carmangerie bună pentru asta, iar noi exact asta am reușit să găsim. Este vorba despre Carmangeria Moldovan, un nume care probabil nu mai are nevoie de nicio prezentare, mai ales dacă locuiești în Cluj și prin împrejurimi.
Carmangeria Moldovan, locul unde găsești mereu carne de calitate
Motiv de mare mândrie pentru clujeni, Carmangeria Moldovan este un brand local, iar carnea lor delicioasă este pregătită cu dragoste și atenție în cadrul celor două două unități de producție pe care compania le deține la Sânnicoara și Dezmir. Există locații de desfacere în tot orașul, dar sunt și principalii furnizori de carne de calitate pentru multe restaurante locale care își pun clienții pe primul loc.
O afacere de familie, dar mai mult decât atât
Carmangeria Moldovan este o afacere de familie, cu trei generații care se implică activ în această afacere, dar este mai mult decât atât. Este vorba despre dragostea față de oameni și respectul față de tradiții și satisfacția lucrului bine făcut. Fiecare știe exact care este rolul lui, iar din pasiunea pentru carne de calitate a ieșit un business care ne umple de mândrie, fiind vorba despre unul local. Nimic aici nu este lăsat la voia întâmplării, pornind de la materia primă brută – carnea și continuând cu tehnologia și, mai ales oamenii. Magazinele Carmangeriei Moldovan sunt apreciate de toată lumea ca fiind primitoare, foarte curate, cu o ofertă mai mult decât generoasă, iar atunci când le treci pragul ai impresia că, de fapt, intri chiar în familial or. La fel și site-ul este unul gândit și structurat foarte bine, ceea ce face ca procesul de cumpărare să fie unul foarte ușor.
Carne de calitate, pe toate gusturile
Dar să revenim la ceea ce ne interesează, și anume se găsește sau nu aici carne de calitate, cu acel gust inconfundabil? Nici nu mai era nevoie să te întrebi așa ceva, pentru că produsele lor sunt de cea mai bună calitate, iar mezelurile și afumăturile sunt preparate în mod tradițional, fără niciun fel de ”artificii de gust”. Găsești aici carne de porc, de pui, de mânzat, dar și maturată, precum și diferite organe, astfel încă să mulțumească orice bucătar de acasă. Poți comanda oricând dorești și tot ceea ce te încântă!
O afacere… o poveste…
Se spune că toate poveștile frumoase încep cu ”a fost odată…” Tot așa a început și povestea Carmangeriei Moldovan, care este de fapt povestea familiei lor. Aici s-a deprins meseria de măcelar, au fost învățate secretele și s-a decis ca, într-o zi de sâmbătă a anului 1994, să fie puse bazele unui mic atelier de carmangerie în curtea casei lor din Sânnicoară (Cluj). Bucătăria de vară, dar și garajul casei au devenit timp de doi ani atelierul de producție. Vestea gustului autentic și calității produselor s-a dus și astfel, pentru a mulțimi pe toți clienții care veneau în număr cât mai mare, s-a trecut la dezvoltarea și mai mare a afacerii. În 2003 au fost făcute investiții într-o fermă de vaci la Mociu (Cluj), care adăpostește peste 270 de bovine. Apoi, după ce, în 2014-2016, a trecut printr-un proces de modernizare pe baza unui proiect FEADR, ferma a devenit în 2019 inima Atelierului de lapte. Lucrurile au evoluat frumos și aceasta a însemnat nu doar o nouă identitate și schimbarea numelui din Cosm-Fan Carmangerie în Moldovan Carmangerie Sânnicoară, ci și aducerea pe piață a unui concept nou de magazin de carne. Mai exact, în magazinele Moldovan există atât o zonă de vânzare de unde se pot cumpăra produsele carmangeriei, dar și o zonă de bistro, unde sunt servite preparate calde, delicioase și pline de savoare, pregătite de bucătarii companiei. Ei sunt familia Moldovan și povestea lor frumoasă continuă să se scrie în continuare.