Cum sa gatesti dovlecei la gratar?

Total
0
Shares
Grilled zucchini salad with basil leaves, yogurt sauce and fried bread in a simple ceramic plate on a white concrete background. Flat lay with copy space.

Vara este sezonul legumelor si fructelor. Asadar, nu e de mirare ca majoritatea dintre noi incearca diferite metode de gatit pentru a pastra aceste alimente cat mai gustoase si zemoase. Una dintre legumele cele mai adorate in acest anotimp sunt dovleceii. Acestia pot tine locul garniturii, atunci cand gatesti carne ca fel principal, insa pot fi serviti chiar si cu un sos sau o crema de branza. In acest articol iti prezentam o reteta delicioasa de dovlecei la gratar, gatiti rapid si fara prea mult efort!

Ingredientele necesare

Primul pas in pregatirea unei portii de dovlecei pe cinste, este procurarea celor necesare. Iata aici lista de ingrediente de care vei avea nevoie:

  • 2 dovlecei medii
  • ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • marar
  • sare
  • suc de lamaie
dovlecel-pe-gratar

Cum gatesti dovleceii?

  1. Spala bine dovleceii, apoi taie-i în felii diagonale de aproximativ 1 cm grosime.
  2. Pregătește marinada într-un bol mare, folosind ulei, suc de lămâie, usturoi pisat, mărar mărunțit și sare după preferință.
  3. Pune dovlecii în bol și amestecă-i bine pentru ca toate feliile să fie acoperite corespunzător de marinadă.
  4. Baga preparatul la frigider si lasa-l minim 15 minute.
  5. Ultimul pas este incingerea gratarului si asezarea feliilor de dovlecel cu grija, astfel incat sa nu cada printre gratiile aceastuia. Prajeste fiecare felie de 2 ori pe fiecare parte si unge in acest timp dovlecelul cu marinada, cu ajutorul unei pensule.
  6. Serveste dovleceii gatiti la gratar cat sunt calzi, cu suc de lamaie.
dovlecei-in-farfurie

Poftă bună!

Reteta simplă și delicioasă de dovlecei la grătar oferă o experiență culinară plină de arome și prospețime. Prin pregătirea atentă a marinadei și gătirea precisă a dovleceilor, rezultatul final este o combinație perfect echilibrată între textură și gust. Dovlecii feliați subțire și acoperiți cu marinadă se transformă într-un aperitiv sau garnitură irezistibilă, care poate aduce un strop de savoare oricărei mese.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si

Ești în căutarea grătarului perfect? Descoperă întreaga colecție de grătare profesionale de la Weber!

Cunoscând pasiunea fiecarui român pentru grătare gătite perfect în curtea de acasă sau în natură, la iarbă verde, ne-am gândit să-ți prezentăm o gamă inedită de grătare produse în America.…
Vezi articol

Cu meșteri experimentați și materiale de construit grătare de grădină potrivite, te poți bucura și la tine de acasă de preparate tradiționale gătite perfect 

Grătarele de grădină zidite și cuptoarele pe lemne sunt foarte utile într-o gospodărie, adăugând și un plus de farmec acolo unde sunt construite. În plus, sunt ideale pentru prepararea unor…
Vezi articol