In zilele insorite de primavara si vara, gratarul devine un ritual culinar indragit de multi. Si ce poate fi mai satisfacator decat aroma imbietoare a frigaruilor proaspat gatite, gata sa fie savurate alaturi de cei dragi? Astazi, te invitam sa descoperi secretul unei retete clasice si delicioase: frigaruile de pui la gratar. Simplu de preparat, dar mereu apreciate pentru gustul lor suculent si aromat, aceste frigarui reprezinta un deliciu pentru toti iubitorii de mancare gustoasa si sanatoasa.
Vom explora impreuna pasii simpli pentru a obtine cele mai reusite frigarui de pui, perfecte pentru orice ocazie, de la gratare in curte pana la picnicuri in natura sau seri relaxante alaturi de prieteni si familie.
Ingrediente pentru frigăruile de pui
600 g piept de pui
8-9 bete pentru frigarui
2 cepe rosii noi
1 ardei rosu
3-4 rosii
10-12 ciuperci champignon
2 dovlecei
2-3 ardei iuti verzi
1 vanata medie
150 ml lapte degresat
Usturoi deshidratat
Boia dulce
Sare
Piper
2-3 linguri ulei de masline
Hai sa vedem in continuare cum prepari ușor si rapid frigărui de pui pe grătar.
Cum prepari frigărui de pui?
Daca decizi sa prepari frigarui pe gratarul din curte, este recomandat sa lasi betele sa stea in apa rece timp de aproximativ 30 de minute inainte de utilizare. Aceasta mica precautie ajuta la protejarea lor de efectul puternic al caldurii generate de carbuni sau lemne. In schimb, in cazul in care alegi sa pregatesti frigarui in bucatarie, acest pas poate fi omis.
Incepe prin a taia pieptul de pui in bucati potrivite si aseaza-le intr-un vas ceramic. Acopera-le complet cu lapte si lasa-le in frigider timp de aproximativ o ora.
Dupa acest interval de timp, scurge bucatile de piept de pui si transfera-le intr-un alt recipient. Adauga legumele, taiate in bucati de aceeasi dimensiune cu cele de pui, in acelasi vas. Condimenteaza-le cu usturoi deshidratat, boia dulce, sare si piper, amestecandu-le bine. Apoi, acopera vasul cu folie de plastic alimentar si lasa-l in frigider pentru inca o ora.
Formeaza frigarui, alternand bucatile de pui cu cele de legume. Apoi, unge-le cu un strop de ulei de masline inainte de a le gati.
Pregătește grătarul
Dupa ce ai pregatit frigarui de pui, urmeaza sa incingi gratarul. Gateste frigarui pe gratarul incins foarte bine, timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau pana cand carnea este complet patrunsa. Serveste preparatul cat este inca fierbinte. Pofta buna!
Prin imbinarea bucatilor de pui cu legume proaspete si condimente aromate, aceasta reteta aduce in prim-plan gusturi si texturi complexe. Speram ca datorita faptului ca fiecare etapa a procesului de preparare este detaliata si usor de urmat, aceasta reteta sa fie accesibila chiar si pentru cei mai putin experimentati in bucatarie.