Locuri de facut gratar in Timisoara

Total
0
Shares
carne-pe-gratar

Cu toate ca in Timisoara sunt locuri amenajate pentru picnic, in niciunul dintre acestea nu era permisa aprinderea focului pentru gratar, pana acum ceva timp. Începand cu anul trecut, autoritatile au hotarat ca este timpul ca timisorenii dar si alte persoane care vin aici in special de sarbatori precum 1 mai sau alte minivacante, sa se poata bucura de un gratar la iarba verde. Iata cateva locuri de gratar in Timisoara daca esti de aici sa planuiesti un trip.

In ce locuri este permis sa faci gratar?

Conform legii nr. 54 din 19 martie 2012, sunt permise picnicurile in cele 3 zone special amenajate din Timisoara, insa nu si aprinderea gratarelor. Aceasta lege are ca scop prevenirea, reducerea si eliminarea impactului negativ asupra mediului si a starii de sanatate a localnicilor din cauza practicarii inadecvate a activitatilor de picnic.

Exista 3 spatii amenajate pentru gratar timisoara pentru cei care doresc sa iasa la picnic sau sa-si petreaca timpul liber la iarba verde – Parcul Carmen Sylva, Parcul Uzinei si parcul Karlsruhe (sau Parcul Bihor). Cu toate astea, in niciunul dintre aceste spatii autoritatile nu permit aprinderea focului, iar cei care o fac risca amenzi de pana la 3000 de lei. Asadar, ce reguli trebuie sa respecti atunci cand iesi la picnic in aceste zone ca sa te feresti de o astfel de amenda?

În primul rand, ai obligatia sa arunci deseuri numai in zonele special amenajate. Apoi, aceste deseuri ar trebuie selectate inainte de a le aruna. Daca folosesti vesela la picnic, nu ai voie sa speli farfuriile sau paharele in apele din vecinatate si nici sa folosesti produse de igiena personala la o distanta mai mica de 30 de metri fata de albia raurilor sau a altor ape.

Totusi, nu demult, in apropiere de Timisoara a fost amenajat un nou loc pentru pasionatii de gratare, unde aprinderea focului este permisa. Este vorba de un teren situat intre Sânmihaiu Român si Utvin, unde vei regasi atat gratare (daca vrei sa te rasfeti cu o masa gatita in aer liber), dar si mese si umbrele pentru a sta confortabil la iarba verde.

Acest locuri de facut gratar langa Timisoara sunt complet amenajate din toamna anului trecut, iar edilii spun ca s-a muncit serios, astfel incat localnicii dar si turistii sa beneficieze de toate conditiile. Spatiul a fost ingradit pe intregul perimetru si curatat de gunoaie si deseurile care au fost aruncate in timp aici. In plus, exista si un lac in apropiere unde se poate pescui si care gazduieste o varietate de pasari salbatice.

gratar-cu-frigarui-langa-lac

Asadar, daca nu ai ce face in weekend si vrei sa profiti la maximum de anotimpul cald, e important sa stii ca la cativa km de Timisoara exista un spatiu special amenajat pentru petrecerea timpului in aer liber. In plus, aici poti face linistit un gratar, poti bea o bautura racoritoare si poti juca jocuri impreuna cu cei dragi. Locul este “deschis” doar in weekend, adica de vineri la pranz pana duminica seara!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si