Pieptul de pui este un aliment favorit de multi oameni datorita continutul scazut de grasimi si numarului redus de calorii. Un alt motiv mai este si faptul ca pieptul de pui poate fi gatit in multe feluri, pastrandu-si totusi nutrientii. In articolul ce urmeaza iti vom prezenta una dintre cele mai bune si sanatoase metode prin care poti obtine un piept de pui fraged, suculent si aromat – pieptul de pui la gratar. Iata de ce ingrediente ai nevoie si care sunt pasii de urmat atunci cand vrei sa gatesti cel mai delicios piept de pui la gratar!
1. Alege pieptul de pui si ingredientele necesare
Din următoarea enumerare de ingrediente, vei putea prepara aproximativ șase porții de piept de pui la grătar, dar dacă ai mai mulți pofticioși la masă, poți ajusta cantitățile după preferințe. Iată ce trebuie să incluzi în lista de cumpărături pentru această rețetă delicioasă cu pui:
- 1 kg de piept de pui (6 bucăți de piept de pui a câte aproximativ 175 de grame);
- zeama de lamaie
- o lingura de ulei de masline
- o lingurita de miere
- 1 catel de usturoi
- sos Tabasco (optional)
- cimbru
- sare si piper dupa gust
2. Marineaza carnea
Incepe rețeta de piept de pui prin marinarea cărnii. Pregătirea marinadei va face puiul incredibil de fraged și gustos. Zdrobeste usturoiul și îl pune-l într-un bol. Adauga peste acesta coaja de lămâie și frunzele de cimbru, alături de zeama de lămâie și mierea de albine. La final, pune și uleiul de măsline. Amesteca bine ingredientele cu un tel, apoi adăuga feliile de piept de pui bine tamponate în marinadă.
Invarte puiul în marinadă, în așa fel încât carnea și aromele să se întrepătrundă. Acopera apoi bolul cu o folie alimentară și pune-l la frigider pentru cel puțin 30 de minute. Timpul maxim pe care ți-l recomandăm este de 2 ore, însă pieptul de pui are tendința de a se marina mai repede decât alte tipuri de carne.
3. Pregateste gratarul si aseaza carnea
Odată ce timpul de marinare a ajuns la final, încălzește grătarul. Apoi, condimentează feliile de piept de pui marinate cu sare și piper proaspăt măcinat și așază-le pe grătarul încins. Carnea de pui ar trebui sa sfaraie puternic atunci când atinge suprafața încinsă. Gătește pieptul de pui la grătar pentru aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. Carnea ar trebui sa fie gata, așa că tot ce mai trebuie sa faci acum este să o așezi pe un platou și să o lași să se odihnească timp de 10 minute.
4. Prepara o garnitura fresh
Cat timp pieptul de pui se “odihneste”, te poti ocupa de garnitura. O combinatie de salsa de avocado cu castraveti va oferi o nota fresh preparatului tau, asadat iata cum o poti prepara simplu si rapid:
Cubulețele de castraveți tăiați vor fi presărate cu sare și așezate într-o sită pentru a se scurge. Între timp, vei tăia avocado și vei îndepărta sâmburele, apoi vei scoate cu grijă pulpa din coajă, așa cum ai procedat pentru rețeta de guacamole. Pui pulpa de avocado într-un bol și adaugi zeama de lime, ceapa verde tăiată în rondele, menta tocată și castraveții scurși de apă. Condimentezi cu sare și piper, după gust, și amesteci toate ingredientele. Dacă îți dorești o notă delicioasă și ușor picantă pentru salsa de avocado, poți adăuga și câteva picături de sos Tabasco.
Reteta de piept de pui la grătar reprezintă o alegere excelentă pentru o masă sănătoasă sau cand ai pofta de o bucata de carne zemoasa. Marinarea cărnii într-o combinație savuroasă de ingrediente conferă puiului o textură fragedă și o explozie de arome. Prin gătirea pe grătar, carnea obține o crustă delicioasă și o tentă ușor afumată, ceea ce transformă pieptul de pui într-un preparat apetisant pentru orice ocazie.