Da, poți găti pizza la grătar și este o opțiune delicioasă și sănătoasă de a-ți satisface pofta pentru acest răsfăț culinar de weekend. Totuși, pentru a ajunge la rezultatul dorit folosindu-te de un grătar, ai nevoie și de câteva ustensile speciale. Una dintre acestea este piatra de pizza de la Weber care se așează peste grill-ul grătarului pentru a putea găti uniform o pizza perfectă cu crustă crocantă!
Piatra de pizza este proiectată special pentru a crea o crustă crocantă, tipică acestui preparat atât de popular. Piatra absoarbe, reține și distribuie eficient căldura, iar suprafața se curăță ușor grație finisajului neted care impiedică lipirea. Tot ceea ce trebuie să faceți este să puneți piatra pe grătarul încins pentru a obține o pâinică delicioasă si proaspătă sau o pizza cu bază crocantă. Piatra de copt plată este una dintre accesoriile favorite printre fanii grătarelor cu capac ceramic Big Green Egg EGG. Puneți piatra de pizza direct pe grătar (în combinație cu convectorul) atunci când aprindeți Egg-ul, astfel încât acesta să se încălzească treptat. Deoarece, reținerea căldurii din piatra de coacere este foarte eficientă, puteți păstra cu ușurinta pizza caldă mult timp înainte de a fi servită… bineînțeles, ea poate fi devorată și pe loc 😉
Totuși pe lângă piatra specială, pentru a găti o pizza perfectă ai nevoie și de un grătar suficient de mare, care să permită gătirea pizzei în întregime și destul spațiu pentru a o manevra. Ar fi bine să folosești un grătar cu plasă fină pentru a evita ca pizza să cadă prin grilajul prea mare. Cleștii pentru grătar te vor ajuta să manevrezi pizza și să o miști pe grătar în timpul gătirii.
Iată și pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a găti o pizza perfectă la grătar:
- Pregătește grătarul la foc mediu înainte de a așeza piatra de pizza pe el.
- Întinde uniform aluatul și pune sosul de roșii și ingrediente după preferințe.
- Pune pizza pe grătar și gătește-o timp de 5-10 minute, verificând-o frecvent pentru a evita arsurile.
- Folosește cleștele de grătar pentru a manevra pizza și a o roti ca să obții un blat copt uniform.
- Odată ce pizza este gata, ia-o de pe grătar și taie-o în bucăți cu ajutorul foarfecelor sau cuțitului pentru pizza.
- Servește pizza caldă pe o tavă pentru pizza și bucură-te de ea imediat!
În general, pizza la grătar are un gust ușor afumat și crocant și poate fi o opțiune grozavă pentru o seară de vară relaxantă sau pentru o petrecere în aer liber, alături de familie sau de gașca apropiată de prieteni. Dacă te-am convins și vrei să încerci și tu să gătești o pizza în acest mod inedit, accesează site-ul www.gratar.ro și afla cum poți face acest lucru ca un profesionist!