Revoluția gătitului este aici cu noile grătare ceramice Big Green Egg

Total
0
Shares

Ai o familie numeroasă sau un grup mare de prieteni gurmanzi și adori să-i suprinzi, gătind într-un stil profesionist? Îți place pur și simplu să gătești cu stil? Dacă la vreuna dintre întrebări, răspunsul tău este afirmativ, atunci Big Green Egg este soluția perfectă pentru tine! Așadar, în rândurile următoare îți vom prezenta mai mult decât un grătar pe cărbuni! Este vorba despre un concept cu adevărat revoluționar, cu ajutorul căruia vei putea găti la superlativ, preparatele tale favorite pe grill.

Grătarul ceramic Big Green Egg este rezultatul de inspirație antică cu o vechime de peste 3000 de ani, apărut pentru prima dată în Asia de Est. Se prezintă sub forma unor cuptoare rotunde, fabricate din material ceramic, de aici venind și denumirea de kamado, ceea ce în traducere liberă înseamnă inimă.

Ineditul acestui tip de grătar ceramic constă în forma lor rotundă ce permite fluxului de aer din interior să transforme preparatele gătite în adevărate delicii culinare ce își vor păstra intacte la finalul procesului de gătire, frăgezimea și aromele deosebite. Căldura din interiorul cupolei este dispersată uniform, la temperatura dorită.

Povestea EGG-ului (acest model special de grătar ceramic de tip kamado), începe cu multe secole în urmă când au început să fie folosite în Asia de Est sub forma unor cuptoare tradiționale, confecționate din lemn și acoperite cu lut. Ulterior, acest predecesor al lui Big Green Egg a fost descoperit, îmbunătățit și adoptat de către japonezi, care se referă cu drag la cuptoarele lor rotunde din lut, prin denumirea de “kamado”.

Începând cu secolul 20, soldații americani implicați în luptele din Japonia, au fost primii din afara Asiei care au descoperit cât de delicioase și suculente ies mâncărurile preparate cu ajutorul acestui grătar special. La întoarcere, mulți dintre ei au ales să ia ca suvenir, grătare kamado, gândindu-se să aducă și celor dragi de acasă, această nouă experiență culinară.

Așa a apărut în Atlanta anilor 70, compania fondata de Ed Fisher  (Big Green Egg) care a permis tuturor gurmanzilor din SUA să cumpere un kamado. Dacă la început, compania acestuia se limita la a importa grătare din Japonia, cu timpul s-a intervenit prin îmbunătățirea constantă al acestei miraculoase mașini de gătit cu origini străvechi, folosindu-se cunoștințele contemporane, tehnicile de producție și materialele inovatoare.

În prezent, aceste cuptoare tradiționale din lut s-au transformat radical, fiind adaptate la cerințele vremurilor moderne. Confecționate parțial și din ceramică special dezvoltată de NASA, kamado au luat forma unor grill-uri perfect funcționale cu design special, ideale pentru sesiuni de răsfăț culinar în aer liber. Putem remarca că actuala generație de grătare Big Green Egg este rodul unei combinații de înțelepciune antică și tehnologie modernă.

Așa că nu mai aștepta și vizualizeaza întreaga colecție de grill-uri de pe site-ul www.gratar.ro unde îți poți comanda acest tip inedit de cuptor dintr-o gamă completă de grătare performante din ceramică la prețuri speciale, prevăzute cu capac kamado și accesoriile aferente, care vor reuși să transforme gătitul în aer liber, într-o experiență culinară cu adevărat desăvârșită pentru întreaga familie și gașcă de prieteni.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si