Sunt oare mai bune grătarele pe peleți decât cele pe cărbuni?

Total
0
Shares

Grătarele cu peleți oferă unele caracteristici care pur și simplu nu sunt posibile cu un grătar pe cărbuni. Dintre cele mai importante caracteristici ale grătarelor cu peleți, putem menționa confortul și controlul precis al temperaturii de gătit. Grătarele cu cărbune necesită să mențineți manual temperatura grătarului și va trebui să investiți ceva timp și o cantitate bună de cărbune înainte de a ști exact cât combustibil aveți nevoie pentru a menține temperatura la nivelul dorit. 

În shimb pentru rețetele care au nevoie de slow-cooking, un grătar cu peleți este în mod evident superior. Cu un grătar pe peleți, nu trebuie să te încurci cu adăugarea combustibilului pe foc atâta timp cât nu rămâi fără peleți, în timp ce cu un grătar clasic va trebui să adăugați cărbune pentru tehnici care presupun afumare sau prăjirea la temperatură scăzută.

Pe lângă ușurința de a controla temperaturile și confortul la gătit, există și câteva alte beneficii care avantajeaza grătarele pe peleți în comparație cu modelele pe cărbuni, precum:

Combustibil mai curat

Acesta este un fapt verificat. Peleții sunt mult mai curați decât cărbunii. Când încărcați peleții în focarul grătarului, nu vă veți murdări din cap până în picioare, așa cum riscați s-o faceți când manipulați cărbunii. Cu peleți, practic nu există mizerie.

Gătit mai sănătos

Acesta este probabil un mit. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că există foarte puține diferențe în „sănătatea” gătitului cu peleți vs cărbune. Cărbunele tinde să producă un fum mai întunecat și mai gros, dar nu pare să crească probabilitatea de a vă îmbolnăvi. Există unele elemente cancerigene care apar atunci când se folosește un grătar la temperaturi mai ridicate, dar acestea provin din grăsimi care se scurg de pe carne și sunt arse.

Aromă mai bună

Mulți oameni consideră că aroma de fum pe care o produc grătarele cu peleți din lemn este mai gustoasă decât aroma cărbunelui. Totuși, grătarele care folosesc cărbuni de înaltă calitate de la mărci precum Weber, vor intensifica aroma de fum a preparatelor gătite.

Versatilitate

Cu ajutorul unui grătar pe peleți este mult mai ușor să obțineți temperaturi scăzute și lente, așa că nu trebuie să creați mai multe zone de gătit pe grill sau să adăugați cărbuni manual atunci când este timpul să creșteți temperaturile. Este mai ușor să pregătești grătare cu peleți de lemn la o temperatură de gătit mai scăzută, decât să faci același lucru cu grătarele pe cărbuni. Unele tehnici de gătit, precum afumarea lentă a bucăților mari de carne la temperaturi scăzute, sunt mai dificil de stăpânit atunci când utilizați un grătar pe cărbuni.

Știm că decizia de a alege între un grătar pe peleți și unul clasic pe cărbuni poate fi destul de dificilă. Într-o lume perfectă, toți le-am avea pe amândouă, dar pur și simplu nu este practic. Adevărata provocare în alegerea dintre cele două stiluri este atunci când costul este un factor. Așa că, indiferent de alegerea finală, ambele tipuri de grătare sunt produse fantastice pe care ne place să le folosim, iar acum le puteți găsi în oferta www.gratar.ro la prețuri gândite special pentru fiecare tip de buget.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si