Ți-e poftă de legume delicioase gătite pe grătarul tău Weber? Iată cele mai bune sfaturi!

Total
0
Shares

Legumele simple pregătite la grătar pot fi extrem de delicioase și aromate, mai ales dacă le gătești pe un grătar Weber profesional. Poți alege modele premium de grătare Weber pe gaz, grill-uri electrice Weber pentru indoor sau grătare pe cărbuni Weber de exterior. Așadar, oricare ar fi preferințele tale, în rândurile următoare ne-am propus să-ți oferim câteva idei și sfaturi de care să ții cont atunci când ești la dietă sau vrei să adopți un regim alimentar mai sănătos, preparând legume delicioase pe grătarele Weber.

Încercați să gătiți doar legume proaspete disponibile în funcție de sezon

Legumele de sezon cumpărate din piețe, aprozare sau de la micii producători locali, o să fie mult mai gustoase decât cele livrate prin marile lanțuri de magazine. Motivele sunt evidente. Legumele și fructele sunt mai coapte, mai aromate și deci, vor avea și un gust mult mai bun. În acest fel nici măcar nu va mai conta tehnica ta de gatit. Pur și simplu le poți pune așa cum sunt direct pe grill și vei avea toate șansele să obții rezultate excelente.

Tăiați legumele în așa fel încât să le expuneți cât mai mult pe suprafața grill-ului încins

Tăiați fiecare legumă în așa fel încât să fie expusă cât mai mult zonei de contact cu grătarul electric Weber. Cu cât contactul este mai direct, cu atât aromele vor fi mai bune. De exemplu, alegeți ardei grași sau kapia și îndepărtați-le miezul și sâmburii. Cu cât părțile laterale sunt mai plate, cu atât suprafața lor se va carameliza mai mult pe un grătar Weber pe cărbuni fierbinți, căpătând acea aromă inconfundabilă și gust delicios de ardei copt!

Ungeți grătarul cu un ulei de calitate superioară

Legumele au nevoie de ulei pentru a preveni lipirea și carbonizarea lor pe grătarul încins. Uleiurile neutre, cum ar fi uleiul de canola, vor face treaba destul de bine, dar un ulei de măsline extravirgin, oferă avantajul suplimentar de a îmbunătăți aroma oricărei legume.

Ungenți suficient pentru a acoperi bine fiecare parte, dar nu atât de mult încât legumele să băltească în ulei și să picure pe foc. Asezonăm legumele din belșug cu sare și piper. Pentru un plus de aromă și gust, puteți marina legumele la temperatura camerei timp de 20-60 de minute, în ulei de măsline, oțet, usturoi, ierburi și condimente după gust.

Când știți că sunt gata?

Legumele ferme, cum ar fi ceapa sau feniculul, sunt adesea prăjite la grătar undeva între crocante și fragede. Dacă totuși le preferați mai moi și mai caramelizate, lăsați-le pe grătarul Weber câteva minute în plus. Totuși, încercați să nu exagerați și urmăriți-le cu atenție pentru a nu se carboniza! Grill-ul încins intensifică rapid dulceața legumelor și asta poate duce la ardere. Tăiați legumele cât puteți de uniform. O grosime de aproximativ 1 cm este potrivită pentru majoritatea legumelor la grătar.

Concluzionând, acestea sunt doar câteva sfaturi simple, dar extrem de eficiente dacă vrei să  oferi legumelor tale pregătite pe grătar, un gust bogat și delicios. Tot ce-ți mai lipsește, este și un grătar pe măsură, care să te ajute să gătești perfect, felurile tale preferate de mâncare.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Citeste si