Daca locuiesti in Bucuresti sau esti intr-o minivacanta in capitala si ai chef de un gratar cu prietenii, afla ca exista mai multe locuri care iti permit gatitul in aer liber. Chiar daca acest oras pare un loc foarte aglomerat cu oameni care mereu sunt pe fuga, atunci cand vor sa incetineasca ritmul alert, bucurestenii se pot strange la un gratar la iarba verde, in locuri special amenajate pentru aceasta activitate. Iata unde poti face gratar in Bucuresti si care sunt regulile pe care trebuie sa le respecti atunci cand vrei sa gatesti in aer liber in sau langa capitala!
1. Parcul Plumbuita
Un loc frumos unde poti sa faci gratar in bucuresti in mod legal este Parcul Plumbuita. Acest parc este situat în sectorul doi al capitalei, la intersecția Str. Doamna Ghica cu şos. Colentina. Important de retinut este că trebuie să-ti aduci propriul grătarul de acasă, deoarece parcul nu dispune de gratare amenajate pentru localnici sau turisti.
2. Parcul Morarilor
Parcul Morarilor reprezintă o altă locație în București unde grătarele sunt permise. Acest parc se află în sectorul doi al capitalei, la intersecția dintre șoseaua Pantelimon și strada Bodești. Similar cu parcul menționat anterior, în Parcul Morarilor este necesar ca grătarul să fie adus de acasă.
3. Parcul Pantelimon
O altă opțiune pentru a face grătar în București este Parcul Pantelimon. Acest parc se găsește tot în sectorul doi al orașului, între strada Ciocârliei – Lunca Florilor și strada Vasile Stolnicu. Nu uita sa vii cu propriul grătar de acasă, deoarece autoritățile nu au amplasat niciun grătar disponibil.
4. Parcul Crangasi
Autoritățile au amenajat un alt spațiu dedicat grătarului în București, situat în sectorul 6, în Parcul Crângași, de-a lungul malului Lacului Morii. Aici, cei care doresc să petreacă timp de calitate alături de cei dragi au la dispoziție șapte grătare într-un loc special amenajat pentru picnic.
5. Parcul Dobroesti
Alt loc sfrumos unde se poate face gratar in bucuresti grătarele sunt permise, este Parcul Dobroești. Acest loc se află în zona străzii Azotului iar ca toate parcurile anterioare grătarul trebuie adus de acasă.
6. Parcul Palatului Mogosoaia
Dacă te afli în zona de nord, o opțiune mai apropiată ar fi oprirea la Mogoșoaia, unde există un spațiu special amenajat pentru grătare. Tot acolo poti vizita si celelalte atractii specifice zonei, cum ar fi Palatul Mogosoaia.
Palatul Mogoșoaia, construit de Constantin Brâncoveanu și aparținând familiei sale timp de 119 ani, este parte a acestui complex. Aici vei găsi și turnul de veghe, bucătăria, casa de oaspeți (Vila D’Elchingen) și ghețăria. De asemenea, în incinta se află cavoul familiei Bibescu și biserica “Sfântul Gheorghe” lângă zidurile curții. Nu uita să vizitezi și Serele Mogoșoaia, construite după 1890 de arhitecți francezi.
7. Padurea Branesti
Daca vrei un loc unde poti face gratar langa bucuresti, Pădurea Brănești este extrem de apreciată ca destinație pentru grătare în aer liber. Situată în apropierea Bucureștiului, la doar câțiva kilometri de orașul Brănești din județul Ilfov, această zonă se bucură de o frumusețe naturală remarcabilă și oferă o oază de liniște și relaxare departe de agitația urbană. Și știi care e partea cea mai bună? Cu ajutorul noului traseu care se desprinde de pe autostradă, ai posibilitatea de a ajunge la Pădurea Brănești mai rapid ca niciodată. Așadar, pregătește-ți bunătățile preferate și bucură-te de o evadare din București, fără a te îndepărta prea mult de confortul orașului.
Participarea la un grătar aduce întotdeauna distracție, dar este important să fii responsabil și să respecti regulile. Dupa cum ai vazut mai sus, in Bucuresti exista numeroase locuri in care te poti relaxa si sa gatesti in aer liber alaturi de prieteni, printre care parcul Plumbuita, Pantelimon, Parcul Crangasi sau parcul celebrului Palat de la Mogosoaia.